Mucize Lezzetler

Tavuk Pi̇ccata Tari̇fi̇
Tavuk Pi̇ccata Tari̇fi̇
Tavuk pirzola ve kapari ile yapılan klasik bir İtalyan-Amerikan yemeği olan bu lezzetli tarifi sizin için denedik.
Malzemeler:
- 4 adet ince dilimlenmiş tavuk pirzola
- 100 g un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1 su bardağı kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı taze limon suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Limon dilimleri
- 6 adet haşlanmış yeşil Fransız fasulyesi
Tarif:
- İlk olarak her bir pirzolayı tuz ve una bandırıp, fazlalıkları silkeleyin.
- Mantarları ise yıkayıp ikiye bölün.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bulunan derin bir tavada zeytinyağını kızdırıp pirzolaları arkalı önlü kahverengi olana kadar kızartıp kenara alın.
- YineArçelik Ankastre Ocak’ta yer alan ayrı bir tavada tereyağını eritin.
- Ardından limon suyu, tavuk suyu, baharatlar, kapari ve mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
- En son sotelediğiniz tavukları sosun içine ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- Tavuk piccatanız hazır.
- Limon dilimleri ve haşlanmış yeşil Fransız fasulyesi eşliğinde tavuklarınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.