Tavuk Pastilla Tarifi

Tavuk Pastilla Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Tavuk Pastilla Tarifi

Yeni tatlar denemek ve farklı mutfakları keşfetmek isteyenler için, Fas mutfağın en sevilen yemeklerinden pastilla tarifi.

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş
  • 3 yemek kaşığı taze maydanoz
  • 1 tutam toz zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 6 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hamuru için;

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 10 yaprak yufka
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Tarif:

  1. İlk olarak soğan, kişniş ve maydanozu yıkayıp doğrayın.
  2. Yumurtaları ise iyice çırpın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tencerenin içine bütün tavuğu, tereyağı, soğanı, çubuk tarçını, zencefili, kişnişi, maydanozu, tuzu, karabiberi ve zerdeçalı koyup malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip 45 dakika pişirin.
  4. Tavuk haşlandıktan sonra suyunu daha sonra kullanmak üzere bir kenara koyun.
  5. Tavuğun derisini ve kemiklerini temizledikten sonra küçük küçük parçalara ayırın.
  6. Arçelik Ankastre Ocak ta bir sos tenceresinin içinde şeker, tarçın ve bademleri iyice kavurun.
  7. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan ayrı bir tencerenin içine çırptığınız yumurtaları ve ayırdığınız tavuk suyundan yarım su bardağı ekleyip, Karışım yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  8. 28 santimlik kelepçeli kalıbın içini eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
  9. Ardından ilk yufkayı kalıbın içine serip, tereyağı sürün.
  10. Geri kalan beş yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra bademli karışımı yufkanın tabanına ekleyin.
  11. Yumurtalı karışımın yarısını koyup, tavuk suyuyla hafifçe nemlendirin.
  12. Geriye kalan dört kat yufkayı da yağlayarak üzerine dizin.
  13. En üste tavuk etlerini koyduktan sonra kalan yumurta karışımı ve tavuk suyunu ekleyip, her yufkayı tereyağı ile yağlayarak üst üste kapatıp kenarlarını düzeltin.
  14. Yumurta sarısını ise bir fırça yardımı ile böreğin üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 30 dakika pişirin.
  15. Hazır olan pastillanızın üzerini pudra şekeriyle süsleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

AFC 470 D Buhar Destekli Fırın
1
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.
OCD T 651 ES Fibona Serisi BUNDLE_Ankastre_Ocak_A
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak