Mucize Lezzetler

Tatlı Patates Cipsi Tarifi
Tatlı Patates Cipsi Tarifi
Bildiğiniz patates kızartmalarını unutun; bu bambaşka! Tatlı patatesin kendine özgü tadıyla yağ çekmeden fırında pişen bu cips tarifine bayılacaksınız.
Malzemeler:
- 3 tane tatlı patates
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- Mayonez
- Ketçap
- Taze biberiye
Tarif:
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın.
- Tatlı patatesleri iyice yıkayıp soyun.
- Patatesleri uzun uzun doğrayıp üzerine mısır nişastası döküp karıştırın.
- Zeytinyağı, tuz, sarımsak tozu ve kajun baharatını da ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine sosladığınız patatesleri alıp üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
- Arçelik Ankastre Fırın’da 30 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Servis tabağına aldığınız patateslerin yanına mayonez ve ketçap koyun.
- Taze biberiye dallarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!