Mucize Lezzetler

Tas Pilavı Tarifi
Tas Pilavı Tarifi
Pişen etin soğan, patlıcan ve pilavla harmanlanmasıyla ortaya çıkan lezzet şöleni...
Malzemeler:
- 250 gr kuşbaşı et
- 3 adet patlıcan
- 15 tane arpacık soğan
- 3 kaşık zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Tarif:
- Arpacık soğanları soyup, patlıcanları küçük küçük doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin içine soğanları, eti ve patlıcanları koyup yahni-tencere modunda hafif soteleyin.
- Ardından içine karabiber, kırmızı biber, tuz, domates ve biber salçasını ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Etlerin üzerini ters bir tabak ile kapatıp Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin yahni-tencere modunda 40 dakika pişirin.
- Pilav için Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencerede tereyağını kızdırın.
- Daha önce 20 dakika sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri süzüp yıkadıktan sonra tereyağında hafif kavurun.
- Ardından sıcak suyu ilave edin ve kaynayınca altını kısıp, suyunu çekene kadar pilavı pişirin.
- Pilavınızı ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlendirdikten sonra etli karışımı içine ilave edip karıştırın.
- Tas pilavınızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!