Mucize Lezzetler

Taleggio Mantarlı Pizza Tarifi
Taleggio Mantarlı Pizza Tarifi
Domates sosu, eritilmiş mozzarella ve keskin Taleggio peyniri ile yapılan en lezzetli ve peynirli mantarlı pizza...

Malzemeler:
Pizza hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı şeker
İç malzeme için;
- 4 su bardağı dilimlenmiş krimini mantarı
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tutam taze kekik
- 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
- 85 g domates püresi
- 1 top taze mozzarella peyniri
- 3/4 bardak taleggio peyniri küp şeklinde kesilmiş
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam mısır unu
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
Tarif:
- Pizza hamuru için, bir kaseye maya, su ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine un, tuz, zeytinyağı ve mayalı karışımı koyup hamur oluşana kadar 10 dakika çalıştırın.
- Hazır olan hamuru bir top haline getirin ve kaseye koyun.
- Hamurun üstünü az miktarda zeytinyağı ile ovun ve üzerini streç film ile kapatıp 3 saat dinlendirin.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırın.
- Ardından içine dilimlenmiş mantarlar, kekik, sarımsak ve tuzu ekleyip soteleyin.
- Tezgahı biraz unlayın. Hamuru ikiye bölün ve pizza tepsinize sığacak şekilde incecik açın.
- Fırın tepsisinin içine biraz mısır unu serpip, hamuru üzerine yerleştirin.
- Domates püresinin içine kekik, bir tutam tuz, 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
- Domatesli karışımı hamurun üzerine yayın, ardından mozzarella, pişmiş mantarlar ve taleggio peynirini ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 260 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da peynirler eriyene kadar 15 dakika pişirin.
- Dilimlere ayırmadan önce pizzayı birkaç dakika bekletin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ’nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde pizzanızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!