Mucize Lezzetler

Tahinli Karnabahar Salatası Tarifi
Tahinli Karnabahar Salatası Tarifi
Öğle ya da akşam öğünü olarak yiyebileceğiniz hafif, sağlıklı ve lezzetli bu tarif tam size göre.
Malzemeler:
- 500 gr karnabahar
- 5-6 adet çeri domates
- 1 adet salatalık
- Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 avuç maydanoz
Sosu için;
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/2 limonun suyu
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 çay kaşığı şeker
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üstü için;
- Limon rendesi
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tencerede karnabaharı hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Ardından iyice süzün ve soğumaya bırakın.
- Maydanozu, salatalığı ve haşladığınız karnabaharı küçük küçük doğrayın.
- Çeri domatesleri ise ortadan ikiye bölün.
- Salatanın sosu için Arçelik Resital Doğrayıcı ‘nın içine tahin, limon suyu, su, şeker, sarımsak, tatlı toz biber, kimyon ve tuzu koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Sunum yapacağınız kaseye mısır, maydanoz, domates, salatalık ve karnabaharı koyun.
- Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine döküp iyice harmanlayın.
- Servis etmeden önce limon kabuklarını salatanızın üzerine serpiştirin.
- Tahinli karnabahar salatanız hazır.
Afiyet olsun!