Mucize Lezzetler
Strangolapreti Ekmek ve Ispanaklı Köfte Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Strangolapreti Ekmek ve Ispanaklı Köfte Tarifi
Bayat ekmek, ıspanak ve peynirle yapılan adaçayı ve tereyağı sosuyla servis edilen lezzetli bir tarif ile karşınızdayız.
Malzemeler:
- 500 g bebek ıspanak
- 250 g bayat beyaz çıtır ekmek
- 200 ml tam yağlı süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş Grana Padano parmesan peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 8 adet Adaçayı yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı su
- 2 su bardağı sıcak su
Tarif:
- Ekmeği küçük parçalara ayırın ve Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.
- Kırıntıları derin bir cam kaseye dökün ve sütü ekleyip birleşmesini bekleyin.
- Ispanağı iyice yıkayıp yapraklarını ayırın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tavaya ıspanak ve bir yemek kaşığı suyu ekleyip 10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
- Hazır olan ıspanağı bir kesme tahtası üzerinde incecik doğrayın.
- Ispanak, ekmek kırıntıları, yumurtalar, rendelenmiş parmesan peyniri, un, tuz ve karabiberi Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.
- Karışım yapışkan olmalı ancak çok ıslak hissediyorsanız 1-2 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz.
- Islak elinizle karışımdan ceviz büyüklüğünde bir top yapın ve oval şekilli bir köfte haline getirin.
- Karışım bitene kadar tüm strangolapretileri şekillendirmeye devam edin.
- Sosu için; Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir sos tenceresinin içine tereyağını ekleyip kısık ateşte eritin.
- Eriyen tereyağının içine Adaçayı, sıcak su ve strangolapretileri ekleyip 5 dakika pişirin.
- Strangolapreti-ekmek ve ıspanaklı köfteleriniz hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!