Mucize Lezzetler
Somonlu Karabuğdaylı Fit Kase Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Somonlu Karabuğdaylı Fit Kase Tarifi
Yaza girerken hafif ama besleyici yemeklere yönelmenin tam zamanı. Somon, taze sebzeler ve karabuğday pilavının tek bir kasede birleştiği nefis tarif burada!
Malzemeler:
- 2 dilim somon fileto
- 1 adet limon
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet sarı biber
- Taze bakla içi
- 100 g taze börülce
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Pilav için;
- 1 çay bardağı karabuğday
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Tarif:
- Limonları dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yıkayıp kuruladığınız somon filetoları koyun.
- Arçelik Ankastre Fırın’da somonları 180 derecede 20 dakika pişirin.
- Pilav için karabuğdayları yıkayıp süzün.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta pilav tenceresine zeytinyağını alıp ısıtın.
- Karabuğdayları üzerine alıp birkaç dakika kavurun.
- Ardından üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edip kapağını kapatın.
- Suyunu çekene kadar pilavı pişirin ve dinlenmeye bırakın.
- Börülceleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın.
- Sarı ve kırmızı biberleri doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencere içinde su kaynatın.
- Buharda pişirme aparatını kaynayan suyun üzerine koyun.
- Ardından temizlediğiniz börülceleri, doğradığınız biberleri ve taze baklaları aparatın üzerine alıp buharda haşlayın.
- Bu sırada sosu için zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
- Haşlanan sebzelerin üzerine bu sosu gezdirin.
- Servis kasenizin içine pişen somon filetoları, karabuğday pilavını, taze börülceleri ve biberleri yerleştirin.
- Maydanoz dalı ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!






