Mucize Lezzetler

Somonlu Pırasa Çorbası Tarifi
Somonlu Pırasa Çorbası Tarifi
Yöresel çorbalarımıza adeta meydan okuyacak besleyici bir tarifimiz var. Klasiklerin yerini tutar mı bilemeyiz ama tarifi bizden denemesi sizden!
Malzemeler;- 2 dilim somon balığı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pırasa
- Yarım demet dereotu
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Arçelik Ankastre Ocak’a tencere içerisine tereyağını alıp ısıtın.
- Somon balığını tereyağında soteleyin.
- Balıkların üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin ve Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayın.
- Haşlanan somon balığını tencerenin içinden alın ve soğuduktan sonra iri şekilde dilimleyin.
- Tenceredeki balığın suyuna ince doğradığınız pırasa ve havuçları ekleyin.
- Unu bir kasede 2 yemek kaşığı suyla açıp tencereye ekleyin.
- Sebzeler biraz pişince balığı tekrar tencerenin içine alın.
- Tuz ve baharatını ekledikten sonra birkaç dakika daha kaynatın.
- Arçelik Ankastre Ocak’tan aldığınız somon çorbasının üzerine ince kıydığınız dereotunu ilave edin.