Mucize Lezzetler
Soğanlı Ve Patatesli Pizza Tarifi
Soğanlı Ve Patatesli Pizza Tarifi
Patates ve soğan hafif kabarmış bir hamur ile harmanlanırsa...
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 250 g rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
- 4 adet bebek patates
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Taze kekik
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘ nin içine kuru maya, su, şeker, un, zeytinyağı ve tuzu koyup, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın.
- Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, streç film ile sarıp 30 dakika dinlendirin.
- Hamur dinlenirken patates ve soğanların kabuklarını soyup dilimleyin.
- Sarımsakları ise küçük küçük doğrayın.
- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgaha alıp iki parçaya bölün ve merdane yardımı ile açın.
- Hamurunuz dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin içine koyun.
- Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın.
- Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 10 dakika pişirin.
- 10 dakika sonra hafif pişen hamuru çıkarıp, üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
- Rendelenmiş kaşar, mozarella peyniri, dilimlediğiniz patates, soğan, sarımsak ve kekiği hamurun üzerine yerleştirin.
- Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar Arçelik Ankastre Fırın ‘a koyup 20 dakika pişirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde pizzanızı dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
















