Soğan Turşusu Nasıl Yapılır?

Soğan Turşusu Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Soğan Turşusu Nasıl Yapılır?

Sevdiğiniz her yemeğin yanında yiyebileceğiniz ev yapımı soğan turşusu tarifi.

Malzemeler:

  • 4 adet kırmızı soğan
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 litrelik kavanozu dolduracak kadar kaynar içme suyu

Tarif:

  1. Soğanların kabuklarını soyup yıkayın.
  2. Ardından soğanları bir bıçak yardımı ile yarım ay şeklinde kesin.
  3. Kestiğiniz soğanları kavanozun içine yerleştirin.
  4. Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edin.
  5. En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurup kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  6. Kavanozu serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
  7. 1 gün sonra turşunuzu yiyebilirsiniz.
  8. Kavanozu açtıktan sonra soğan turşusunu Arçelik No Frost Buzdolabı da saklayın.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

278550 EI No Frost Buzdolabı
1
  • Soğutma Teknolojisi : Aerofresh
  • Kapı Yönü Değiştirme : Var
  • Dondurucu Bölme Teknolojisi : Sabit Set Değerli
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Var
  • VitaminZone Teknolojisi : Var
  • Toplam Hacim (L) : 551 L