Mucize Lezzetler

Soğan Halkaları Tarifi
Soğan Halkaları Tarifi
Çıtır çıtır, enfes soğan halkalarını evinizde yapmaya ne dersiniz?
Malzemeler:
- 3 adet kuru soğan
- 2 çay bardağı un
- 2 çay bardağı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 2 şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı mısır gevreği
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Servis için;
- Ketçap
- Hardal
Tarif:
- Kuru soğanların kabuklarını soyup uç kısımlarını kesin.
- Soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin.
- Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
- Derin bir cam kaseye un ve nişasta ekleyin.
- Soğan halkalarını un ve nişastalı karışıma bulayın.
- Soğan halkalarına bulamak için kullandığınız un ve nişastalı karışımının artan kısmına yumurta ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
- Daha sonra üzerine tuz ve maden suyunu ilave edip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Ardından Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine mısır gevreğini ekleyip un kıvamına getirin ve cam bir kaseye aktarın.
- Çıtır kaplama için, soğanları ilk yumurtalı harca ardından mısır gevreğine bandırın.
- Tüm soğan halkaları için aynı işlemi uygulayın.
- Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün hafif yağladığınız iki haznesine soğan halkalarını ekleyip bir fırça yardımı ile üstlerini yağlayın ve sebze programında 15 dakika pişirin.
- Çıtır çıtır soğan halkalarınız hazır.
- Ketçap ve hardal eşliğinde servis edebilirsiniz.