Sebzeli ve Etli Güveç Tarifi

Sebzeli ve Etli Güveç Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.10.2025

Sebzeli ve Etli Güveç Tarifi

Anadolu mutfağının sade ama derin lezzetlerinden biri olan toprak güveçte ağır ağır pişen et ve sebzeler… 

Malzemeler: 

  • 500 g kuzu kuşbaşı et 
  • 2 adet orta boy patlıcan 
  • 1 orta boy soğan 
  • 2 orta boy patates 
  • 8 diş rendelenmiş sarımsak 
  • 2 adet domates 
  • 1 adet defne yaprağı 
  • 2 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2,5 yemek kaşığı küpler halinde dilimlenmiş tereyağı 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz 

 

Tarif: 

  1. İlk olarak soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. 
  2. Patlıcan, domates ve patatesin ise kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 
  3. İçini yağladığınız orta büyüklükte güveç’ in içine kuşbaşı et, patlıcan, soğan, patates, rendelenmiş sarımsak, domates, defne yaprağı, biber salçası, karabiber, tuz ve tereyağını ekleyip bir tur karıştırın. 
  4. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’ da 1 saat 20 dakika pişirin. 
  5. Sebzeli ve etli güveç yemeğiniz hazır. 
  6. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun! 

İlgili Ürünler

AFC 471 D Fibona Serisi Ankastre Multifonksiyon Fırın BUNDLE_BEYAZESYA2_1025_A
0
  • A Fry Teknolojisi : Var
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Smart Aero Pro Teknolojisi : Var
  • Et Probu : Var
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Teleskopik Ray Sistemi : 2 Seviye
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var