Mucize Lezzetler
Sebzeli ve Etli Güveç Tarifi
Sebzeli ve Etli Güveç Tarifi
Anadolu mutfağının sade ama derin lezzetlerinden biri olan toprak güveçte ağır ağır pişen et ve sebzeler…
Malzemeler:
- 500 g kuzu kuşbaşı et
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy patates
- 8 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2,5 yemek kaşığı küpler halinde dilimlenmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tarif:
- İlk olarak soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- Patlıcan, domates ve patatesin ise kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- İçini yağladığınız orta büyüklükte güveç’ in içine kuşbaşı et, patlıcan, soğan, patates, rendelenmiş sarımsak, domates, defne yaprağı, biber salçası, karabiber, tuz ve tereyağını ekleyip bir tur karıştırın.
- Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Buhar Destekli Fırın’ da 1 saat 20 dakika pişirin.
- Sebzeli ve etli güveç yemeğiniz hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!


