Mucize Lezzetler
Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi
Badem ve kuru erikle farklı bir lezzet kattığımız bu sebzeli tavuk yahni sofranın gözdesi olacak!
Malzemeler:
- 6 adet tavuk bonfile
- 1 adet havuç
- 6-7 adet arpacık soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 8-10 adet çiğ badem
- 6-7 adet kuru erik
- 4 yemek ay çiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tarif:
- Havuç, domates, sarımsak ve soğanların kabuklarını soyun.
- Arpacık soğanları bütün olarak bırakıp diğer tüm sebzeleri Arçelik Resital Doğrayıcı’ da doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip ay çiçek yağını ekleyin ve ısıtın.
- Yıkayıp kuruladığınız tavukların iki tarafını da ısıttığınız yağda mühürleyin.
- Ardından arpacık soğanları, doğradığınız domates, havuç, sarımsak, yeşil biberi ekleyin.
- Çiğ badem, kuru erik, tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna getirip kapağını kapatın.
- Kapağını kapattığınız sebzeli tavuk yahninizi pişirin.
- Pişen tavuk yahniyi sıcak servis edin.






