Mucize Lezzetler

Sebzeli Fırın Makarna Tarifi
Sebzeli Fırın Makarna Tarifi
Hafta sonu için pratik ve lezzetli bir alternatif olabilir! Makarnanın sebzeyle uyumunu çok seveceksiniz!
Malzemeler:
- 1 paket fırın makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- Yarım adet brokoli
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı taze kaşar
Beşamel sos için;
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş taze kaşar
Tarif:
- İlk olarak kabak, havuç ve taze kaşarı rendeleyip, brokoliyi ise küçük küçük dilimleyin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bulunan derin bir tencerede fırın makarnayı 20 dakika haşlayın ve süzün.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta ayrı bir tencereye zeytinyağı ekleyin. Kabak, brokoli, havuç ve baharatları ilave edip kavurun.
- Sebzeler suyunu çekince tereyağı ve unu ilave edip, un kokusu çıkana kadar iyice kavurun.
- Ardından sütü ve baharatları ilave edip sos kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Haşladığınız makarnayı, sebzeli beşamel sos ve 2 su bardağı rendelenmiş taze kaşarı iyice harmanlayın.
- En son makarnalı karışımı yağlanmış fırın kabına aktarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sebzeli fırın makarnanız hazır. Servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!