Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Et yemeklerinin tamamlayıcısı bulgur pilavını sebzeler ile harmanlayıp, daha zengin bir hale getirdik.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

Tarif:

  1. Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  2. Havucu ise küp küp kesin.
  3. Arçelik Ankastre Ocakv ‘ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını koyup kızdırın.
  4. Ardından soğan, havuç ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip biraz kavurun.
  5. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru içine ekleyip karıştırın.
  6. En son su ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Hazır olan sebzeli bulgur pilavınızın üzerine, maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak