Mucize Lezzetler

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Et yemeklerinin tamamlayıcısı bulgur pilavını sebzeler ile harmanlayıp, daha zengin bir hale getirdik.
Malzemeler:
- 1 su bardağı kalın bulgur
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Maydanoz
Tarif:
- Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- Havucu ise küp küp kesin.
- Arçelik Ankastre Ocakv ‘ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını koyup kızdırın.
- Ardından soğan, havuç ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip biraz kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz bulguru içine ekleyip karıştırın.
- En son su ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Hazır olan sebzeli bulgur pilavınızın üzerine, maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!