Mucize Lezzetler
Scarpaccio
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Scarpaccio
Dünyanın hemen hemen her yerinde bilinen ve herkes tarafından çok fazla sevilen İtalyan mutfağının en gözde hamur işleri arasında yer alan nefis bir tarif ile karşınızdayız.
Malzemeler:
- 500 g yeşil kabak
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı oda su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç kıyılmış dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Tarif:
- İlk olarak kabakları ince yuvarlaklar halinde dilimleyin.
- Soğanı ise yarım ay şeklinde doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp kabak ve soğanları ekleyin.
- Sık sık karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ardından büyük bir kasenin içine soğan, kabak, un, mısır unu, su, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve dereotunu ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabının içine yayın.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Scarpaccianız hazır.
Afiyet Olsun!









