Scarpaccio

Scarpaccio

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Scarpaccio

Dünyanın hemen hemen her yerinde bilinen ve herkes tarafından çok fazla sevilen İtalyan mutfağının en gözde hamur işleri arasında yer alan nefis bir tarif ile karşınızdayız.

Malzemeler:

  • 500 g yeşil kabak
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı oda su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Tarif:

  1. İlk olarak kabakları ince yuvarlaklar halinde dilimleyin.
  2. Soğanı ise yarım ay şeklinde doğrayın.
  3. Arçelik Ankastre Ocakta yer alan tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp kabak ve soğanları ekleyin.
  4. Sık sık karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Ardından büyük bir kasenin içine soğan, kabak, un, mısır unu, su, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve dereotunu ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.
  6. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabının içine yayın.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derecelik Arçelik Ankastre Fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
  8. Scarpaccianız hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi BUNDLE_Ankastre_Ocak_A
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
AFC 470 D Buhar Destekli Fırın
1
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.