Sarımsak ve Parmesan Peynirli Kızarmış Tavuk Tarifi

Sarımsak ve Parmesan Peynirli Kızarmış Tavuk Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Sarımsak ve Parmesan Peynirli Kızarmış Tavuk Tarifi

Çıtır çıtır dokusu ve mis gibi sarımsak kokusu ile kızarmış tavuk tarifini sizin için denedik.

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Sunum için;

  • Taze fesleğen

Tarif:

  1. Tavuk göğsünün orta kısmını bir bıçak yardımı ile keserek açın.
  2. Cam bir kasenin içine yumurta, un, maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  3. Tavuk göğsünü yumurtalı karışıma bulayın.
  4. Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ün iç haznesine tavuğu yerleştirip tavuk programında 180 derecelik sıcaklıkta 35 dakikaya ayarlayın.
  5. Sarımsak ve parmesan peynirli kızarmış tavuğunuz hazır.
  6. Taze fesleğen eşliğinde kızarmış tavuğunuzu servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

FR 9374 Arçelik Gurme SteamFry® Az Yağlı Fritöz
3
  • LCD Ekran : Var
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar : Var
  • Pişirme Kapasitesi : 7 L
  • Otomatik Pişirme Program Sayısı : 8
  • Güç : 2750 W