Mucize Lezzetler
Şalgam Suyu Tarifi
Şalgam Suyu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg şalgam (turp)
- 1 kg mor havuç
- 4 adet pancar
- 4 yemek kaşığı salamura tuz
- 4 tatlı kaşığı limon tuzu
- 6 ade acı kırmızı biber
- 2 avuç nohut
- 2 avuç kalın bulgur
- 1 su bardağı su
Tarif:
- Havuç, şalgam ve pancarları bir bıçak yardımı ile soyup doğrayın.
- 4 lt' lik iki kavanoza eşit şekilde paylaştırın.
- Biberlerin saplarını bir bıçak yardımı ile kesin ve ikiye bölün.
- Kırmızı biber, nohut ve bulguru kavanozlara paylaştırın.
- Tuz ve limon tuzunu bir kaseye alıp üzerine bir su bardağı kadar su ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Karışımı kavanozlara ilave edin.
- En son kavanozları ağızlarına kadar suyla doldurup kapaklarını kapatın.
- Kavonozları güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın ve 20 gün boyunca her gün açıp karıştırın.
- 21. gün ince bir tülbentten geçirip dar boğazlı cam şişelere alın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’ na kaldırın.
- Şalgam suyunuz hazır.
Afiyet Olsun!




