Mucize Lezzetler

Rus Salatası Tarifi
Rus Salatası Tarifi
Mezelerin ve soğuk sandviçlerin olmazsa olmazı olan Rus salatasını sizin için denedik.
Malzemeler:
Yoğurt için;
- 1,5 litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Salata için;
- 3 adet patates
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı mısır (1 su bardağı)
- 6 adet kornişon turşu
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Taze biberiye
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
- Metal kabı Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içinden çıkarıp kapağını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 12 saat dinlendirin.
- Rus salatası için; patates ve havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine patates, havuç ve bezelyeleri ekleyip 15 dakika haşlayın ve sebzelerin suyunu süzün.
- Derin bir cam kase içine mısır, kornişon turşu, mayonez, yoğurt, tuz, haşlanan bezelye, patates ve havucu ekleyip birbirine iyice harmanlayın.
- Ardından Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda 2 saat soğutun.
- Rus salatanız hazır.
- Servis etmeden önce üzerini taze biberiye ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!