Mucize Lezzetler

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?
Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?
Mis gibi portakal reçeli, kahvaltıların vazgeçilmezi! Kolay tarifiyle evinizde keyifle hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet portakal
- 6 su bardağı toz şeker
- 4 damla limon suyu
Tarif:
- Portakalları iyice yıkadıktan sonra bıçakla sadece kabuklarını diklemesine kesip çıkartın.
- Çıkarttığınız portakal kabuklarını küçük küp küp doğrayın.
- Soyduğunuz portakalları da küp küp doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta derin bir tencereye suyu alıp üzerine doğradığınız portakal kabuklarını ekleyin ve bir saat kadar haşlayın.
- Bu işlem portakal kabuklarının acısının suya geçmesini sağlayacak.
- Haşlanan portakal kabuklarının suyunu süzün.
- Aynı tencerede haşlayıp süzdüğünüz portakal kabuklarının üzerine su ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.
- En son süzdükten sonra üzerine doğradığınız portakalları da ilave edin.
- 6 su bardağı toz şekeri de üzerine dökün.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta şeker eriyene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Bu sırada reçelin üzerinde oluşan sarı köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayın.
- Biraz kıvam aldıktan sonra limon suyu, limon tuzu ve tereyağını ilave edin.
- Yaklaşık 30 dakika kadar piştikten sonra sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Afiyet olsun!
NOTLAR:
* Reçelinizi kıvamlı değil de daha sulu seviyorsanız şekerle birlikte 2 su bardağı su da ilave edin.
* Reçelin kıvamının berrak olmasını istiyorsanız kaynama sırasında köpükleri mutlaka alın.
* Reçelinizin köpüklenmemesini istiyorsanız içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Tereyağı reçelin hem köpürmesini engeller hem de reçele parlaklık verir.