Mucize Lezzetler
Pi̇zzoccheri̇ Makarna Tari̇fi̇
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Pi̇zzoccheri̇ Makarna Tari̇fi̇
Lahana ve patatesin fontina peyniri ve sarımsaklı tereyağı ile karıştırılmasından yapılan bu muhteşem lezzeti mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 300 g çubuk makarna
- 3 orta boy patates
- 300 g lahana
- 1 su bardağı fontina peyniri
- 125 g tuzsuz tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 lt su
Tarif:
- Öncelikle patatesleri soyup orta büyüklükte küpler halinde kesip, lahanayı ise kabaca doğrayın.
- Fontina peynirini küçük küpler halinde kesin ve sarımsakları ince ince kıyın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan büyük bir tencerede suyu kaynatın ve bol miktarda tuz ekleyin.
- Kaynayan suya patatesleri, lahanayı ve makarnayı ekleyip 10 dakika haşlayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bulunan derin küçük bir tavada sarımsak, karabiber ve tereyağını 2 dakika kavurun ve kenara alın.
- Haşlanan makarnayı ve sebzeleri süzün ve tekrar tencereye ekleyin.
- Ardından Peyniri ve eritilmiş sarımsaklı tereyağını makarna ve sebzelerin içine ekleyin ve peynir eriyene kadar iyice karıştırın.
- Pizzoccheri makarnanız hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.




