Mucize Lezzetler

Pirinç Salatası Tarifi
Pirinç Salatası Tarifi
Ana yemeğin yanında doyurucu ve lezzetli bir eşlikçi isteyenlere garnitür ile süslenmiş pirinç salatası tarifi.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Salata için;
- 4 adet kornişon turşu
- 2 adet kapya kırmızı biber
- Yarım su bardağı haşlanmış mısır
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Taze nane
Tarif:
- Pilav için, pirinçleri sıcak suda 20 dakika bekletin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine tereyağı ve sıvıyağı ekleyip hafif kızdırın.
- Hafif kızan yağın üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin.
- Pirinçler kavrulup tane tane olduktan sonra üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Pirinçler suyunu çektikten sonra Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ın altını kapatıp pilavı 15 dakika demlemeye bırakın.
- Salata için, kornişon turşu ve domatesi yıkayıp küçük küçük doğrayın.
- Kırmızı kapya biberleri ise yıkadıktan sonra içini temizleyip küçük küçük dilimleyin.
- Büyük bir cam kase içine kırmızı biber, kornişon turşu, haşlanmış mısır, haşlanmış bezelye, domates, tuz ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
- Salata malzemelerini demlenen ve oda sıcaklığına gelen pilavın içine ilave edip birbirine iyice harmanlayın.
- Pirinç salatanız hazır.
- Servis tabağına aldığınız pirinç salatanızın üzerini taze nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!