Mucize Lezzetler

Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Pırasalı Gül Böreği Tarifi
İnce yufka katmanları arasına nefis pırasa dolgusuyla hazırlanan, görsel şölen sunan bir börek tarifi. Pratik ve lezzetli!
Malzemeler:
- 4 adet günlük yufka
- 600 kg pırasa
- 2 adet mor soğan
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kg kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
- Pırasaları ince ince doğrayın, mor soğanı da küçük yemeklik doğrayın.
- Havucu rendeleyin.
- İç harcınız için Arçelik Ankastre Ocak'a zeytinyağını alın ısıttıktan sonra soğanları alıp kavurmaya başlayın.
- Pırasaları ve havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin, karıştırın.
- Mutfak tezgahına yufkanızı serin ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kesin.
- Sosu için bir kasede süt, zeytinyağı ve yumurtayı iyice karıştırın.
- Tezgaha yufkayı serin ve hazırladığınız sostan sürün.
- Kestiğiniz kısma hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarını içe katlayın ve alttan başlayarak rulo haline getirin.
- Hazırladığınız uzun ruloyu yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin ortasına gül halinde sararak koyun.
- Diğer kestiğiniz yufka yarımlarına da aynı işlemi uygulayın, önce sos sonra harcı koyup sarın.
- Tüm yufkayı bitirdikten sonra kalan sosu böreğin üstüne sürün.
- Üzerine de yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 35-40 dakika pişirin.