Peynirli Fondü Nasıl Yapılır?

Peynirli Fondü Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Peynirli Fondü Nasıl Yapılır?

Lezzet şöleni için peynirli fondü tarifine davetlisiniz. Soslar eşliğinde atıştırmak için ideal!

Malzemeler:

  • 300 ml süt
  • 2 diş sarımsak
  • 200 kaşar peyniri
  • 250 g kolot peyniri
  • 200 cheddar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 adet simit

Tarif:

  1. Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencereye sarımsakları alıp üzerine sütü dökün ve ocağı açın.
  2. Kısık ateşte 4-5 dakika sonra aromasını süte bırakan sarımsakları tencereden çıkartın.
  3. Sütün üzerine kolot peyniri, kaşar peyniri ve cheddar peynirini ekleyip peynirler homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
  4. Ardından üzerine tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip karıştırın.
  5. Karışımı bir kaseye koyup fondü tabağının üzerine alın.
  6. Taze simitlerle beraber servis edin.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak