Mucize Lezzetler

Patlıcan Şinitzel Tarifi
Patlıcan Şinitzel Tarifi
Hafif bir atıştırmalık isteyenleri oldukça memnun edecek bir tarifimiz var! İşte gerçek şinitzel lezzetini aratmayacak patlıcan şinitzel tarifi…
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Sıvı yağ
Sosu için;
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Pul biber
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Maydanoz
- Taze soğan
Tarif:
- Patlıcanları yıkayıp boydan ince ince doğrayın.
- Yıkadıktan sonra patlıcanları havlu kağıt yardımıyla iyice kurulayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerede yağı kızdırın.
- Bir kaseye yumurtaları kırıp çırpın.
- Bir kasede un, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın.
- Ayrı bir kaseye galeta ununu koyun.
- Doğradığınız patlıcanları önce unlu karışıma sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp Arçelik Ankastre Ocak’ta kızdırdığınız yağda kızartın.
- Kızarttığınız patlıcanları servis tabağına alın.
- Sosu için Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine sarımsak, yoğurt, pul biber, karabiber ve tuzu koyup homojen hale gelene kadar çekin.
- Hazırladığınız sosu bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı gezdirip ince ince doğradığınız taze soğanları koyun.
- Kızarttığınız patlıcanların yanına sosu koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!