Mucize Lezzetler
Patlıcan Kapama Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Patlıcan Kapama Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2 adet doğranmış çarliston biber
- 2 adet doğranmış kapya biber
- 600 g kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı domates rendesi
- 2 adet ince dilimlenmiş patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Patlıcanı kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Cherry domates
Tarif:
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine kuşbaşı etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Etlerin üzerine sıvı yağ, doğradığınız biberler, yemeklik doğranmış biber, soğan, rendelenmiş sarımsak, biber salçası ve baharatları ilave edip, biberler ve soğan yumuşayana kadar kavurun.
- Patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tavada sıvı yağını kızıdırın ve dilimlediğiniz patlıcanları arkalı önlü kızartın.
- Kelepçeli yuvarlak fırın kabının içine çember oluşturacak şekilde patlıcanları sarkıtarak dizin.
- Orta kısmına patatesleri ilave edin.
- Hazırladığınız et soteyi patateslerin üzerine dökün.
- Rendelenmiş domates ve suyu ekleyip bir sıra daha patates dilimi yerleştirin ve patlıcanları patateslerin üzerine kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın ’da 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Patlıcan kapama yemeğiniz hazır.
- Üzerini cherry domates ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!








