Mucize Lezzetler
Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi
Mevsim sebzeleriyle yapılan, kış sofralarının vazgeçilmezi sıcacık çorbaların tadına doyum olmaz. İşte patatesli pırasa çorbası tarifi…
Malzemeler:
- 500 g pırasa
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 100 g sıvı krema
- 1 litre sıcak sebze suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Dereotu
- Taze soğan
Tarif:
- Pırasaları iyice yıkayın ve çorbada sadece beyaz kısımları kullanacağımız için yeşil kısımlarını kesin.
- Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerenin içerisine tereyağını ve zeytinyağını ekleyip altını açın.
- Tereyağı eriyip yağ ısındıktan sonra pırasayı ekleyin birkaç dakika karıştırarak soteleyin.
- Sarımsağı da ekleyip sotelemeye devam edin.
- Üzerine doğradığınız patatesleri ekleyin ve tüm malzemenin üzerine sıcak sebze suyunu ekleyin.
- Karıştırıp suyun kaynaması için Arçelik Ankastre Ocak’ı yüksek ateşe alın.
- Suyu kaynadıktan sonra altını kısın.
- Pırasa ve patatesleri tam pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Sebzeler piştikten sonra Arçelik Resital El Blender’ı ile bütün sebzeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
- Üzerine kremayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve tekrar Arçelik Ankastre Ocak’ın altını açın.
- Çorba kısık ateşte fokurdamaya başlayıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirin.
- Sıcak olarak çorbayı servis kasenize alın, üzerine dereotu ve taze soğan serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!







