Mucize Lezzetler
Nohutlu Mantar Yemeği Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Nohutlu Mantar Yemeği Tarifi
İster vejetaryen olun ister olmayın bu nohutlu mantar yemeği herkesi mutlu edecek!
Malzemeler:
- 400 g mantar
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet büyük domates
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 5-6 yaprak fesleğen
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kaşığı pul biber
- Sıcak su
Tarif:
- Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun.
- Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde domatesleri çekin.
- Sarımsakları soyup doğrayın.
- Mantarların kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
- Sarımsakları ve salçayı ekleyip hafif kavurun.
- Ardından domates rendesini ilave edin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Biraz sıcak su ekleyip sosu açın.
- İçerisine doğradığınız mantarları ekleyip hafif karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp Arçelik Ankastre Ocak’ta 10 dakika pişmeye bırakın.
- Ardından kapağını açıp nohutları ve fesleğen yapraklarını ekleyin.
- Biraz suyunu çekip kıvam alana kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta kapağı açık pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!








