Mucize Lezzetler
Mısır Ekmeği Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Mısır Ekmeği Tarifi
Mısır unu ile yapılan kıvam ve lezzet olarak kekimsi bir görünümü olan Karadeniz’in en özel ekmek tariflerinden…
Malzemeler:
Yogurt için;
- 1,5 litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Mısır ekmeği için;
- 1⁄2 su bardağı yoğurt
- 500 g mısır unu
- 75 g eritilmiş tereyağı
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 tutam tuz
Sunum için;
- Tereyağı
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal yogurt modunu seçip başlatın.
- 1 dakika sonra kapağı açın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
- Su hariç tüm malzemeyi Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine koyup karıştırın.
- Kaynar suyu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Ekmeği pişireceğiniz tepsiyi tereyağı ile hafifçe yağlayın ve ekmek hamurunu tepsiye dökün.
- Elinizi hafifçe ıslatarak ekmeğin üzerini düzeltin.
- Kestiğinizde dilimlerin daha kolay çıkması için bıçakla kare kare kesin.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 5 dakika pişirin.
- Daha sonra Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ nın ısısını 200 dereceye düşürüp 55 dakika pişirin.
- Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ dan çıkardığınız mısır ekmeğini 10-15 dakika dinlendirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde, mısır ekmeğinizi tereyağı ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
























