Mucize Lezzetler
Mini Pankek Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Mini Pankek Tarifi
Küçük, şekerli ve hafif hamurların kahvaltılara neşe katan versiyonu. Renkli meyvelerle süsleyin, keyifle afiyetle tüketin!
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3/4 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için;
- Frambuaz
- Muz
- Bal
- Süt
Tarif:
- Yumurta ve şekeri Arçelik Resital El Blender'ı ile iyice çırpın.
- Üzerine sütü ekleyip karıştırın.
- Ardından un, kabartma tozu vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın.
- Arçelik Ankastre Ocak'a krep tavasını alın çok az sıvı yağ ile yağlayın.
- Hazırlamış olduğunuz hamurdan çay kaşığıyla alıp ısınmış tavaya dökün.
- Eğer varsa sıkma torbası da kullanabilirsiniz.
- Üzeri göz göz olmaya başlayınca dikkatlice ters çevirin.
- Her iki tarafı da pişen pankekleri bir kaseye alın.
- Üzerine muz ve frambuaz koyup bal dökün.
- Son olarak kaseye sütü de ilave edip mısır gevreği gibi tüketin.
Afiyet olsun!







