Mucize Lezzetler
Meksika Pilavı Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Meksika Pilavı Tarifi
Meksika yemekleri yapmayı seviyorsanız, bu pilava bayılacaksınız. Otantik bir Meksika yemeği yapmak için bu tarifi mutlaka deneyin.
Malzemeler:
- 1 su bardağı beyaz pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kanola yağı
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 havuç
- ½ su bardağı bezelye
- 1 jalapeno biberi
- 1 su bardağı sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ½ çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
- Doğranmış kişniş
- Mısır
Tarif:
- Arçelik Kettle’da su ısıtın ve ardından pirinçleri bir kaseye koyup üzerine ısıttığınız suyu ekleyip 15 dakika pirinçlerin şişmesini bekleyin.
- Pirinçleri yıkayın ve süzün.
- Soğan domates, havucu ve jalapeno biberini küçük küçük doğrayıp sarımsağı ise rendeleyin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan wok tavada kanola yağını ısıtın ve pirinçleri koyun.
- Pirinçleri altın rengine dönene kadar soteleyin.
- Ardından pilava doku ve lezzet kazandırmak için sarımsak, soğan ve jalapeno biberini ekleyip sotelemeye devam edin.
- Soteleme işlemi bittikten sonra tavaya domates, sebze suyu, bezelye, havuç ve baharatları ekleyin.
- Tüm malzemeleri karıştırın. Pilav kaynayınca Arçelik Ankastre Ocak’ın altını kısın.
- Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte15 dakika pişirin.
- Pilavınızı servis etmeden önce 10 dakika dinlendirin.
- Servis tabağına koyduğunuz pilavınızın üzerine mısır ve kişniş ilave edip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!







