Mucize Lezzetler
Mantarlı Ve Sebzeli Tart Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Mantarlı Ve Sebzeli Tart Tarifi
Mantar, brokoli ve peynirin eşsiz uyumu. Kokusuyla insanı mest eden tart tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşı tuz
- 1 adet yumurta
- 100 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 1 su bardağı mozzarella
- 400 gr mantar
- 400 gr brokoli
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- Mozzarella peyniri
- Parmesan peyniri
Tarif:
- Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
- Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Mantarları ise iri iri kesin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bulunan derin bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın.
- Ardından soğan, sarımsak, mantar, brokoli ve baharatları koyup, mantarlar suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
- Hamuru için; Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’nin içine un, tuz, karbonat, yumurta, tereyağı ve sıvı yağı ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Hazır olan hamuru streç ile sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 30 dakika dinlendirin.
- Tezgahın üzerine un serpip dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımıyla açın.
- Kelepçeli tart kalıbına açtığınız hamuru bastırarak yerleştirin.
- Tart tabanını çatalla birkaç yerinden delin.
- Hamurun tüm yüzeyine mozzarella peynirini yayın.
- Ardından üzerine soğumuş mantarlı ve brokolili harcı ekleyin.
- Fırına vermeden en son tartın üzerine bol mozzarella ve parmesan peyniri serpin.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 30 dakika pişirin.
- Arçelik Resital Çay Makinesi’nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde tartınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!