Mantarlı Ve Sebzeli Tart Tarifi

Mantarlı Ve Sebzeli Tart Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Mantarlı Ve Sebzeli Tart Tarifi

Mantar, brokoli ve peynirin eşsiz uyumu. Kokusuyla insanı mest eden tart tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 1 su bardağı mozzarella
  • 400 gr mantar
  • 400 gr brokoli
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Mozzarella peyniri
  • Parmesan peyniri

Tarif:

  1. Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
  2. Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Mantarları ise iri iri kesin.
  3. Arçelik Ankastre Ocak’ta bulunan derin bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın.
  4. Ardından soğan, sarımsak, mantar, brokoli ve baharatları koyup, mantarlar suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  5. Hamuru için; Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’nin içine un, tuz, karbonat, yumurta, tereyağı ve sıvı yağı ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  6. Hazır olan hamuru streç ile sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 30 dakika dinlendirin.
  7. Tezgahın üzerine un serpip dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımıyla açın.
  8. Kelepçeli tart kalıbına açtığınız hamuru bastırarak yerleştirin.
  9. Tart tabanını çatalla birkaç yerinden delin.
  10. Hamurun tüm yüzeyine mozzarella peynirini yayın.
  11. Ardından üzerine soğumuş mantarlı ve brokolili harcı ekleyin.
  12. Fırına vermeden en son tartın üzerine bol mozzarella ve parmesan peyniri serpin.
  13. 180 derecelik önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 30 dakika pişirin.
  14. Arçelik Resital Çay Makinesi’nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde tartınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!