Mucize Lezzetler

Lutenitsa Tarifi
Lutenitsa Tarifi
Balkanların yemelere doyamayacağınız kahvaltılık sosunu sizin için derledik.
Malzemeler:
- 3 adet domates
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet patlıcan
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Taze biberiye
Tarif:
- Öncelikle yıkadığınız patlıcan ve kırmızı kapya biberleri önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da közleyin.
- Közlediğiniz biberlerin içindeki çekirdekleri temizleyin.
- Patlıcanların ise kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
- Son olarak sarımsak ve havuçları rendeleyin.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın.
- Ardından sarımsak havuç ve domatesi ekleyip soteleyin.
- Domatesler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar karıştırın.
- Suyunu çeken domateslerin üzerine közlenmiş biber, patlıcan, sirke, şeker ve tuzu ilave edip 15 dakika pişirin.
- Pişen sosunuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar Arçelik Skylight™ Blender ‘dan geçirin.
- Hazır olan sosunuzu kavanozlara paylaştırın ve ters çevirip bir gece bekletin.
- Lutenitsa sosunuz hazır.
- Üzerine biberiye ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!