Mucize Lezzetler

Lübnan Usulü Akışkan Humus
Lübnan Usulü Akışkan Humus
Nohut, tahin ve zeytinyağı ile hazırlanan lezzetli bir dip sos.
Malzemeler:
- 150 g nohut
- 5 diş sarımsak
- 400 g tahin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 ml limon suyu
- Kimyon
- Zeytinyağı
- Nohutu bir gece önceden suya ıslatın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta nohutlar iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Ardından süzgeçle suyu süzün ve suyu kenara alın.
- Arçelik Resital Blender içerisine haşlanmış nohutları alın ve 6-7 dakika durdurmadan çalıştırın.
- İyice püre haline gelip rengi açılacak.
- 400 gram tahini, zeytinyağını, limon suyunu, sarımsakları, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Servis ederken üzerine zeytinyağı ve toz kırmızı biber gezdirin.