Mucize Lezzetler

Labne Peyniri Nasıl Yapılır?
Labne Peyniri Nasıl Yapılır?
Lezzetli ve hafif bir alternatif: Labne peyniri, süzme yoğurdun özel bir versiyonudur. Kahvaltılarda, atıştırmalıklarda veya tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 litre çiğ süt
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
Tarif:
- Öncelikle sütü Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatarak başlayın.
- Sütün üzerinde oluşan kaymağı tahta kaşık yardımıyla alın.
- Ardından kaynattığınız sütünüzü oda sıcaklığında bekletin.
- Sütünüz serçe parmağınızı yakmayacak kadar soğuduğunda mayalamaya başlayabilirsiniz.
- Yoğurt mayalama sıcaklığına gelince, yani serçe parmağınızı süte daldırdığınızda dayanabileceği, yakmayan bir ısıya geldiğinde bir kasede 2 yemek kaşığı kadar süzme peynirin üzerine birkaç kaşık sütten ilave edin.
- Peyniri sütün içerisinde pürüzsüz bir kıvama gelene kadar güzelce ezin. Ezdiğiniz peyniri tenceredeki sütün içerisine aktarın ve karıştırın.
- Ardından tencerenin kapağını kapatın ve bezle sıkıca sararak oda sıcaklığında mayalandırmaya bırakın. 12 saat kadar mayalandırın.
- Süzgeci geniş bir kase üzerine koyun.
- Temiz bir tülbenti de süzgecin üzerine oturtun.
- Mayalanan sütü bu süzgecin içerisine dökün.
- Tülbenti kenarlarından kavrayarak güzelce sıkın.
- Güzelce sıktıktan sonra tülbenti bu şekilde, dilerseniz üzerine bir ağırlık koyarak en az 6 saat süzülmesini sağlayın. Süzüldükten sonra tülbentin ağzını açın.
- Kıvama gelen labneniziArçelik No Frost Buzdolabı’na alabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Notlar:
- Evde yapacağınız labne için sütü; güvenilir, sağlıklı ve taze olduğuna emin olduğunuz yerlerden temin edin.
- Eğer çiğ süt bulamazsanız taze günlük süt veya pastörize süt kullanabilirsiniz.
- Labnenizi kahvaltılarda, hamur işlerinde ve tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz.
- Yaptığınız labne peynirinden 1 yemek kaşığı ayırarak bir sonraki labne yapımı için kullanabilirsiniz.