Mucize Lezzetler

Kuzu Güveç Tarifi
Kuzu Güveç Tarifi
Sulu yemeklerin en lezzetlilerinden biri olan kuzu güveç, kalabalık sofralar için mükemmel bir seçenek!
Malzemeler:
- 1 kg iri doğranmış kuzu kuşbaşı
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 avuç semizotu
Tarif:
- Havuç, patates, domates ve sarımsakları iri iri, soğanı ise jülyen şeklinde doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta olan derin bir tencereye tereyağını koyup kısık ateşte eritin.
- Soğan ve sarımsakları hafif soteleyin.
- Kuzu etini tencereye koyup, yarım çay bardağı su ekledikten sonra kısık ateşte 10 dakika pişirerek eti yumuşatın.
- Ardından sebzeleri ve baharatları ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
- Sebzelerle harmanlanan kuzu etini güveç kaplarına pay edin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 50 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız güveçlerinizin üzerine semizotu serptikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!