Mucize Lezzetler
Kremalı Yabani Mantar Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Kremalı Yabani Mantar Tarifi
Karışık mantar, sarımsak ve bir miktar krema ile yapılan çorba, hızlı bir öğle yemeği veya akşam yemeği için mükemmel bir seçim.
Malzemeler:
- 400 g karışık yabani mantar
- 1 litre sebze suyu
- 10 g kurutulmuş porçini mantarı
- 100 ml krema
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Sotelenmiş mantar
Tarif:
- Yabani mantarları bir bıçak yardımı ile küçük küçük doğrayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine porçini mantarı, doğradığınız mantarlar, rendelenmiş soğan ve zeytinyağını ekleyip kokusu çıkana kadar 10 dakika soteleyin.
- Ardından içine sarımsak, kekik, tuz, karabiber ve sebze suyunu ekleyip 15 dakika pişirin.
- Pişen mantar çorbasının pürüzsüz olması için Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.
- En son kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Kremalı yabani mantar çorbanız hazır.
- Üzerini sotelediğiniz mantarlar ile süsleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!












