Mucize Lezzetler

Kızılcık Tarhana Çorbası Tarifi
Kızılcık Tarhana Çorbası Tarifi
Şifa deposu doğal antibiyotik olan kızılcık tarhana çorbasını kış aylarında bolca tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
- 6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı acı salça
- 4 yemek kaşığı kızılcık tarhanası
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Dereotu
Tarif:
- Öncelikle sarımsakların kabuklarını soyup, rendeleyin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici‘yi tencere moduna alın ve tereyağını eritip sarımsakları kavurun.
- Ardından domates sosu, salça, tuz ve tarhanayı ekleyip, üzerine su ilave ettikten sonra kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Suyunu koyuluğuna göre kendiniz ayarlama yapabilirsiniz.
- Kızılcık tarhana çorbanızın üzerine dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!