Mucize Lezzetler

Kızarmış Dana İncik Tarifi
Kızarmış Dana İncik Tarifi
Osso buco nam-ı diğer dana İncik. Dana etinde bonfile ve biftekten başka alternatifler arayanlar için nefis bir tarif.
Malzemeler:
- Yarım kilo Osso Buco
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam taze biberiye
Üzeri için;
- Taze biberiye
Tarif:
- Etinizin daha yumuşak olması için kekik, karabiber, biberiye, tuz ve zeytinyağı karışımını ete yedirin.
- Etinizi 3 saat dinlendirin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici ’yi düdüklü bölümüne getirip marine olmuş etleri içine ekleyip 10 dakika mühürleyin.
- Ardından etin üstünü 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapatıp 1 saat pişirin.
- Pişen eti yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da etin üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kızarmış dana incik yemeğiniz hazır.
- Taze biberiye ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!