Mucize Lezzetler
Kıyma Nasıl Kavrulur?
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Kıyma Nasıl Kavrulur?
Pratik ve lezzetli kıyma kavurma tarifiyle, hızlı ve lezzet dolu bir harcı deneyimleyin. Tarif defterinizde mutlaka bulunsun, pratik ve sıkça tercih edilecek bir tarif!
Malzemeler:
- 300 gram dana kıyma
- 3 adet orta boy sivri biber
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 2 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tarif:
- Soğanların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartın ve yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
- Arçelik Ankastre Fırın'da tavaya yağı alın ve ısıtın. İçerisine küp doğranmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın.
- Soğanlar pembeleşince içerisine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından biberleri, sarımsağı ve salçayı ekleyerek karıştırın.
- Ağzını kapatarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
- Ardından kapağı açın ve içerisine baharatları ilave edip karıştırın.
- Kıyma kavurma hazır, ocaktan alıp dilerseniz maydanoz dilerseniz fesleğen doğrayarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

