Mucize Lezzetler

Kiraz Reçeli Tarifi
Kiraz Reçeli Tarifi
Kiraz mevsimi geçmeden kavanozları doldurmanın tam zamanı! Kışa hazırlık olarak yapabileceğiniz kiraz reçeli tarifi hazırladık. İşte tam kıvamında kiraz reçeli tarifi…
Malzemeler:
- 2 kg kiraz
- 1 kg toz şeker
- 200 ml su
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Çeyrek limonun suyu
Tarif:
- Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın.
- Geniş bir tencereye kirazları alıp üzerine toz şekeri döküp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
- Tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’a alın ve suyu ekleyip altını açın.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp ara ara kontrol edip karıştırarak koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.
- Pişerken üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşık yardımıyla alın.
- Suyu hafiften koyulaşmaya değişmeye başlayınca köpük ve parlak olması için tereyağını ekleyip karıştırın.
- Tereyağı eriyince limon suyunu koyup karıştırın.
- Limon suyu koyduktan sonra da 5-10 dakika kısık ateşte arada karıştırarak pişirin ve Arçelik Ankastre Ocak’ın altını kapatın.
- Cam kavanozları sıcak suda yıkayın.
- Reçelden tüketeceğiniz kadarını ayırıp geri kalanını kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- Kavanozlar soğuduktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın.
Afiyet olsun!