Mucize Lezzetler
Kestaneli Pilav Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Kestaneli Pilav Tarifi
Ağızda dağılan kestanelerin içerisine dahil olan tarçın, kuş üzümü, çam fıstığı ve soğanın muhteşem buluşması ile ortaya çıkan lezzetli kestaneli pilav tarifini sizin için derledik.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı su
- 1 adet yemekli doğranmış soğan
- 1 kase kestane
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
Üzeri için;
- Taze maydanoz
Tarif:
- Öncelikle pirinçleri yıkayın ve 10 dakika sıcak suda da bekletin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak‘ta yer alan pilav tenceresinin içine sıvı yağ ve tereyağını ekleyip hafif kızdırın.
- Yemeklik doğranmış soğan ve çam fıstıklarını ilave edip kavurun.
- Kestanelerin ortasını bir bıçak yardımı ile hafifçe çizip, Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak‘ta yer alan tavada kabukları çıkana ve karamelize olana kadar kavurun.
- Pirinçleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Üzerine tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, kuş üzümleri, kabuklarını soyduğunuz kestaneler ve üzerini geçecek kadar su ekleyip tüm malzemeyi bir kaşık yardımı ile karıştırıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
- Kestaneli iç pilavınız hazır.
- Üzerini taze maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!





