Mucize Lezzetler

Kekikli Mantar Çorbası Tarifi
Kekikli Mantar Çorbası Tarifi
Tam mantar sezonu gelmişken leziz bir çorba yapmadan olmaz! Kekikli ve kremalı bu çorba sofranızın gözdesi olacak.
Malzemeler:
- 700 g kültür mantarı
- 5 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 200 ml krema
- 5 dal taze kekik
Üzeri için;
- 4-5 adet mantar
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal taze kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Tarif:
- Mantarların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
- Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’a geniş bir tencere alıp içerisine zeytinyağını alın ve ısıtmaya başlayın.
- Üzerine doğradığınız soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Soğanlar kavrulduktan sonra suyunu salmaması için doğradığınız mantarların yarısını ekleyip soteleyin.
- Birkaç dakika sonra kalan mantarları ve sarımsağı da ilave edin.
- Mantarların üzerine unu ekleyip karıştırarak kavurun.
- Sirke, kekik, su ve et suyunu da ilave edip karıştırın.
- Son olarak karabiber ve tuzu da ekledikten sonra kapağını kapatıp Arçelik Ankastre Ocak’a kaynayana kadar pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Pişen çorbayı Arçelik Resital El Blender’ı ile pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
- Bir paket kremayı da ilave edip karıştırın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Rendelediğiniz sarımsak ve ince ince dilimlediğiniz mantarları kavurun.
- Üzerine tuz, pul biber, karabiber ve taze kekik yapraklarını ekleyip karıştırın.
- Çorbanız sıcakken servis kasenize doldurun.
- Üzerine hazırladığınız mantarlı sosu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!