Mucize Lezzetler

Kazandibi Tarifi
Kazandibi Tarifi
Tatlının altın rengi ve muhteşem kıvamıyla, bir lezzet şöleni. Sadece bir ısırık, tatlı anıların anahtarı!
Malzemeler:
- 6 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tencereye alın.
- Kıvam alana kadar pişirin ve çırpma teli ile pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
- Son olarak ocağı kapatın ve tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.
- Fırın tepsisini iyice yağlayın, üzerine pudra şekeri ve tarçını serpin.
- Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.
- Tepsiyi Arçelik Ankastre Ocak üzerinde çevire çevire pişirin ve tabana yaydığınız karışımın dibini tutturun.
- Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün.
- Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Tepsiyi Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırın ve kıvam alması için soğutun.
- Buzdolabında dinlendikten sonra tepsiyi alın ve bıçakla dilimleyin.
- Ardından spatula yardımıyla dibinden kıvırarak rulo şeklinde sarın.