Kaymaktan Tereyağı Nasıl Yapılır?

Kaymaktan Tereyağı Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Kaymaktan Tereyağı Nasıl Yapılır?

Doğallığından ve lezzetinden emin olduğunuz tereyağını evinizde hızlı ve kolayca hazırlayabiliriz.

Malzemeler:

  • 500 gr süt kaymağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 litre buzlu su

Tarif:

  1. Süt kaymağını Arçelik No Frost Buzdolabı’ndan çıkarın.
  2. Kaymağı Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’nin içine koyup çırpma işlemini başlatın ve içine ılık suyu dökerek çırpın.
  3. Yağ toparlanıp suyundan ayrılıncaya kadar 20 dakika bu işleme devam edin.
  4. Tereyağı iyice toplanıp katılaşmaya başladığında, bir süzgecin içine alın ve soğuk sudan geçirin.
  5. Ardından tereyağını bir tülbendin içine koyup iyice sıkın.
  6. Şekillendirdiğiniz tereyağını Arçelik No Frost Buzdolabı’da muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

HOW TO NOTLARI

  • Yağ katmanının daha kolay ayrılabilmesi için üzerine eklenen su ılık olmalıdır.
  • Tereyağın sertleşmesi için yıkama işlemi sırasında soğuk su kullanılmalıdır.
  • Tereyağını, dondurucuda saklayabilirsiniz.

İlgili Ürünler

MM 9042 DS Gurme Profesyonel Kea_Bilgisayar_10500 TL_30-15.10.25_A
18
  • Güç : 1000 W
  • Gövde Malzemesi : Döküm
  • Hız Ayarı : 12
  • Dijital Zaman Ayarlayıcı : Var
  • Yoğurma Ucu : Var
  • Çırpma Ucu : Var
  • Çiğ Köfte Aksesuarı : Var
284630 EI
16
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Soğutma Teknolojisi : No Frost
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Var
  • Kahvaltılık Çekmecesi : Var