Kayısılı Mereng Tart Tarifi

Kayısılı Mereng Tart Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Kayısılı Mereng Tart Tarifi

Büyüleyici bir tat: Kayısılı Mereng Tart! Taze kayısılar, hafif mereng ve nefis tart hamuruyla lezzet şölenine davetlisiniz.

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 226 g tereyağı
  • 106 g esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 360 g un
  • 75 g toz hindistan cevizi
  • Yarım çay kaşığı tuz

Dolgu için;

  • 14-15 adet kayısı
  • 100 g toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası

Mereng için;

  • 3 adet yumurta beyazı
  • Yarım çay kaşığı tartar kreması
  • 200 g toz şeker

Tarif:

  1. Hamuru için tereyağı ve toz şekeri Arçelik Mutfak Makinesi kasesinde krema haline gelene kadar karıştırın.
  2. Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Ardından un, Hindistan cevizi ve tuzu ekleyip hamur oluşana kadar Arçelik Mutfak Makinesi’nde yoğurun.
  4. Hamurdan parçalar koparın.
  5. Her bir hamur parçasını, köşelere bastırmaya ve her yerde aynı kalınlığı korumaya dikkat ederek bir mini tart kalıplarına bastırın.
  6. Ardından tart kalıplarının tabanının ve yanlarını çatal yardımıyla delin.
  7. Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika kadar pişirin.
  8. Pişirme sırasında kabuklar şişerse, hava ceplerini söndürmek için bir çatalla delin.
  9. Pişen tart kalıplarını soğutun.
  10. Beze için Arçelik Mutfak Makinesi kasesinde şeker, yumurta beyazını ve tartar kremini alıp iyice çırpın.
  11. Dolgusu için orta boy bir tencerede kayısı ve toz şekeri karıştırın.
  12. Kayısıları ekleyin ve iyice karıştırın.
  13. Arçelik Ankastre Ocak’ta orta ateşte kayısılar parçalanıncaya ve karışım kaynamaya gelinceye kadar 6-8 dakika sık sık karıştırarak pişirin.
  14. Ardından mısır nişastasını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  15. Pişirdiğiniz ve soğuyan tart kalıpları kayısı dolgusu ile eşit şekilde doldurun.
  16. Ardından her birinin üzerini kaşık ya da krema torbası kullanarak bol miktarda beze ile doldurun.
  17. Bezelerin üzerini yakmak için pürmüz kullanın.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MM 9042 DS Gurme Profesyonel Kea_Bilgisayar_10500 TL_30-15.10.25_A
18
  • Güç : 1000 W
  • Gövde Malzemesi : Döküm
  • Hız Ayarı : 12
  • Dijital Zaman Ayarlayıcı : Var
  • Yoğurma Ucu : Var
  • Çırpma Ucu : Var
  • Çiğ Köfte Aksesuarı : Var
OCD T 651 ES Fibona Serisi yeni_ankastre_variant_14
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
AFC 470 D
1
  • Motor Teknolojisi : Smart Aero Pro
  • Homewhiz : Wi-Fi
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Var