Mucize Lezzetler

Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
Lezzetli bir tatlılık: Kayısı reçeli! Kayısıları şekerle kaynatarak hazırlayın, kış günlerinde tatlı bir keyif yaşayın.
Malzemeler:
- 2 kg kayısı
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
Tarif:
- Kayısıları yıkayın ve bir bıçak ile ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın.
- Derin bir kaseye kayısıları alın, üzerine şekeri dökün ve 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
- Beklettiğiniz şekerli kayısıları Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici haznesine alın.
- Üzerine çubuk tarçını ekleyin.
- Ardından Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi 120 derecede reçel modunda çalıştırın.
- Reçel kaynamaya başladığında 100 dereceye indirin ve reçel üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alın.
- İyice kıvama geldikten sonra yavaşça karıştırın.
Afiyet olsun!
NOTLAR:
- Kullanacağınız kayısı meyvelerini seçerken öncelikle ezik veya çürük olmamasına özen gösteriyoruz.
- Kayısıları kaynatırken reçelin ekşi olmaması için üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın.
- Kayısı reçeli kavanozlarını güneş ve neme maruz bırakmayın ve bu yüzden kayısı reçeli kavanozlarınızı kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.