Mucize Lezzetler
Karnabahar Çorbası Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Karnabahar Çorbası Tarifi
Soğuk havalarda sofrada en çok görmek istediğimiz şey sıcacık bir çorbadır. Biz de bu kez kış aylarının en sevilen sebzelerinden karnabahar ile nefis bir çorba hazırladık.
Malzemeler:
- 500 gr karnabahar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Üzeri için
- Kruton
- Maydanoz
- Karabiber
Tarif:
- Karnabaharı iyice yıkayıp çiçek küçük parçalara ayırın.
- Patates, soğan ve sarımsağı soyup iri küpler halinde doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
- Soğanı alıp yağda kavurmaya başlayın.
- Ardından patatesi ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Küçük parçalara ayırdığınız karnabaharları da ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
- Sebzelerin üzerini geçecek kadar suyu ve tuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 25-30 dakika Arçelik Ankastre Ocak’ta pişmeye bırakın.
- Bu sırada çorbanın meyanesi için Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavaya tereyağını alın.
- Isınan tereyağında unu kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
- Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve hızlıca karıştırmaya devam edin.
- Ocakta pişen karnabahar tenceresini açın ve içine azar azar hazırladığınız bu meyaneden ekleyip topaklanmaması için karıştırın.
- Ardından Arçelik Resital El Blender’ı ile tüm çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
- Çorbanın içerisine karabiber ve muskat rendesini karıştırın.
- Sıcak çorbanızı servis kasenize alın.
- Üzerine karabiber serpip kruton koyun ve maydonoz ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun!







