Mucize Lezzetler

Karabuğday Pilavı Tarifi
Karabuğday Pilavı Tarifi
Nefis bir pilav olarak çok beğeneceğiniz bu tarif, doyurucu olmasının yanı sıra sağlığa da çok faydalı.
Malzemeler:
- 1, 5 su bardağı karabuğday
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2, 5 su bardağı et suyu
Tarif:
- Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın.
- Karabuğdayı ise iyice yıkayıp süzdürün.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan pilav tenceresinde tereyağını eritip, soğanı kavurun.
- Ardından karabuğday, kuru nane, tuz ve et suyunu ekleyip bir iki kez karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
- Hazır olan pilavınızı 10 dakika dinlendirin.
- Karabuğday pilavınız hazır.
Afiyet Olsun!